17 spørgsmål til

17 spørgsmål til livsstilsblogger Stella fra stelladue.dk

I dag har jeg været så heldig at få lov til at interviewe Stella om alt fra hendes tanker om blogging, hendes kærlighed til fotografering, og livet som mor. Stellas blog, StellaDue.dk, beskriver hun selv som værende “et univers med mine interesser for fotografering, lækkert mad, kampsport, mine børn, oplevelser, rejser og mode”. Den er inspirerende, lærerig, og personlig, og afspejler en kvinde med humor og ben i næsen — en dejlig kombination!

17 spørgsmål til Stella Due

Hvorfor besluttede du dig for at starte din blog?

Det var tilfældighedernes spil. Jeg sad en helt almindelig aften og slog forskellige ting op på Google. Jeg fik forvildet mig ind på en blog, som meget præcist beskrev, hvordan man kunne starte sin egen blog. Jeg har tendens til at udfordre mig selv, og kan godt lide at være lidt nørdet, så jeg gik straks i gang med at følge guiden trin for trin. Jeg syntes det tekniske var interessant, og det kunne jeg da sagens finde ud af. Det kunne jeg også, men jeg havde da overhovedet ikke tænkt på hvilken type blog det skulle være, eller hvad jeg egentlig skulle skrive om, tihii.

Det er ikke helt den rigtige måde at starte en blog på. Nogle ville måske endda betegne det som lidt omvendt tilgang, tihii. De fleste starter med en ide om emne og hvilken type blog de ønsker sig, men bliver bremset i hvordan dælen de lige får lavet en blog, og hvad med alt det tekniske. Da havde jeg det lige omvendt, tihii.

Hvad betyder blogging for dig?

Det betyder faktisk en del for mig. Som type er jeg særlig sensitiv, genert, introvert og samtidig kreativ og lidt nørdet. Min blog giver mig mulighed for at udtrykke mig, dele mine interesser og være “social”, uden jeg behøver at komme væk fra min comefort zone.

Hvad håber du, at dine læsere tager med fra din blog?

Jeg prøver at “tale” direkte til mine læsere. Jeg vil gøre min blog så personlig og menneskelig som muligt, og vise hvem jeg er. Jeg håber på, at mine læsere kan lide min personlighed og humor. Jeg håber, at mine forskellige emner gør, at mine læsere bliver nysgerrige, så de kommer tilbage og ikke mindst også kommenterer med på de forskellige indlæg. Det skal være hyggeligt og uformelt.

Synes du kvinder på +40 er underrepræsenteret i blogland?

Helt ærligt, så ved jeg det ikke. Jeg kender slet ikke blogverdenen længe nok til at vide, hvor mange der findes i de forskellige aldersgrupper. Selvfølgelig har jeg en fornemmelse af, at der er mange unge, men ellers har jeg ingen anelse.

Har du nogle tanker, om det at blive ældre?

Altså!!! Hvad er det lige for et spørgsmål?! 😉 Ældre…..helt ærligt! Ha, haaa. Jeg har meget fokus på min fysik, og derfor dyrker jeg også sport 3 timer om ugen. Jeg har lige så stor fokus på at træne hjernemusklerne, og det hjælper min sport mig også med. Jeg går jo til taekwondo, hvor jeg skal lære hvad alle bevægelser, serier og ikke mindst anatomien hedder på koreansk. Det kræver en god hukommelse og den er ikke for god i forvejen. Træning, træning og atter træning.

Du skriver på din blog, at du elsker “businesswoman”- looket – hvad gør det for dig, at iklæde dig den type tøj?

Jeg føler mig godt tilpas og cool. Jeg vil langt hellere tage et jakkesæt på end en blomstret kjole og høje hæle. Jeg overvejer faktisk i øjeblikket at købe et sæt i navy blue, som består af en lækker faconsyet blazer og tilhørende skinny fit stretch bukser. Det ser bare skide godt ud.

Har du en kendt “powerkvinde”, som du ser op til, og som du inspireres af?

Nej, jeg har faktisk ikke nogen fanfornemmelse for nogen. Det har aldrig rigtig været mig. Jeg vil hellere inspireres af flere på forskellige områder, og samle det hele til noget jeg kan bruge.

Hvornår begyndte du at interessere dig for fotografering?

Jeg har fået fotografering med i blodet fra min fars side. Han fotograferede i mange år og jeg voksede op med en stue, som var indrettet som fotostudie; badeværelset blev brugt til fremkaldelse, og gæsteværelset blev brugt som omklædningsrum til de forskellige modeller/kunder. Som min far har jeg også en forkærlighed for sorthvid fotografier, men jeg er lidt ramt af manglende tid. Jeg vil vildt gerne lære mere om fotografering, tage på flere workshops og udvikle min egen stil. Det skal nok komme.

Hvad er det bedste billede, du nogensinde har taget?

Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har ikke et yndlingsbillede, men jeg har dog et billede som har stor betydning for mig.

Min yngste datter elsker at lege med dukker. Hun spørg altid om hun må få dukken Mads med. Hun har så meget kærlighed og omsorg for sine dukker, at forbipasserende tror det er en levende baby. Jeg elsker det, og hun bliver en fantastisk mor.

Hvilke råd har du til andre, der har lyst til at hoppe ud i fotografering, men som ikke rigtigt ved, hvor de skal begynde?

Jeg vil anbefale dem til at surfe rundt på nettet og finde de billeder, som man synes om. Når man først har fundet dem, så ved man hvilken retning eller stilart man selv vil fotografere. Næste skridt er, at søge medlemskab i diverse grupper på Facebook, som har fokus på netop den stil eller type billeder. Stil spørgsmål i gruppen til hvilket udstyr de bruger, hvad de kan anbefale som start up. Der er rigtig mange som gerne vil hjælpe. Søg på nettet efter kursus og workshops. Jeg kan anbefale Photografica i København. Jeg har selv prøvet en af deres workshops.

Du er mor til to skønne piger – hvad er du blevet allermest overrasket over ift. dét, at være forælder?

Det er mega hårdt at være forælder. Man skal absolut ikke undervurdere den rolle. Nu kan jeg godt forstå, hvorfor min far beskyldte mig for hans grå hår, tihiii. Man bliver konstant udfordret både af sine egne børn, og alle de faser de kommer igennem, samtidig med skolens forventninger og krav til læring, sociale evner mv.

Hvilke værdier er det allervigtigst for dig, at dine piger tager med ud i verden?

At DE altid kan nå deres mål, selvom det kan kræve, at de må kæmpe for det, og opleve en masse bump på vejen. Hvert bump giver læring og erfaring og gør dem endnu bedre. Plus, at de til hver en tid altid kan komme til deres mor og far. Vi har fra starten lært dem AT være åbne og tale med os. Ærlighed KOMMER man længst med.

Har du et tip til nye forældre?

Lyt for Gud skyld til din mavefornemmelse. Selvom du står overfor en fagperson i vuggestuen, børnehaven eller skolen, så er det ikke sikkert de har ret. Lad vær med at være autoritetstro – lyt til dit barn og søg oplysninger fra andre forældre.

Hvad er den perfekte dag for dig?

Jeg har flere af slagsen og vil nævne 2 af dem her. Den ene er en dag, hvor jeg kan sove længe, tage et varmt bad og bare helt uforstyrret lunte rundt i morgenkåbe og nyde mit eget selskab og stilhed. Den anden er en dag, hvor vi alle 4 er samlet på en gang og har det sjovt og hyggeligt. Måske ser vi en god film, eller sejler en tur i det gode vejr. Jeg elsker den nærvær, som kan mærkes når vi er samlet. Det er skønt.

Hvad laver du, når du skal slappe af?

Jeg sover længe. Jeg er lidt af et sovebarn. Jeg ELSKER at sove. Min seng er også installeret med en alm. madras og hele 3 topmadrasser i forskellige kvaliteter og blødhed. Det er fantastisk.

Hvad ville man være overrasket over at høre om dig?

Hmmmm, det kommer jo altid an på hvilket kendskab man har til mig i forvejen. Men, jeg har en lille skjult ting som man ikke vil vide, ikke kan se, og som jeg sagens kan vige uden om. Jeg har ikke nogen lugtesans! Ja, det er rigtigt. Jeg har ingen lugtesans – hverken 3%, 10% eller 98%. Der er absolut ingenting. Jeg mistede min lugtesans i forbindelse med en rideulykke, som har givet mig mén resten af livet. Jeg kan dog huske, hvordan ting lugter, og derfor at jeg sagens snyde og vige udenom, så ingen på nogen måde finder ud af, at jeg faktisk slet ikke kan lugte noget. Det største tab jeg har i den forbindelse er den manglende duft fra min mand og børn. Det kan være rigtig svært for andre at forestille sig, at de ikke kan dufte deres egen familie. Jeg har aldrig duftet til mine egne børn, og har aldrig haft kendskab til min mands naturlige duft eller duftsmag. Jeg har ingen anelse.

Hvis du skulle anbefale én rejsedestination, hvor skulle det så være?

Nu er jeg ikke den mest berejste person i denne verden. Derfor er det begrænset, hvor mange rejsedestinationer jeg kan hive frem. Jeg har dog været i Nice inkl. en lille dagstur til Monaco. Nice er fantastisk hyggeli.g og Monaco SKAL man bare tage sig tid til at besøge. En verden af luksus åbner sig, og det er fedt at opleve.

Hvis du skulle være med i et realityprogram eller game show, hvilket skulle det så være?

Det vil jeg ALDRIG deltage i, men hvis vi bare leger med tanken, ville jeg prøve Nærkontakt på Kanal4. Jeg er godt med på, at det ikke falder helt ind under kategorierne reality og game, men begge mine forældre er døde, og selvom jeg er UNG (ikke gammel eller ældre, tihii) så har jeg lige så meget brug for forældre som andre. Det kunne være interessant og nervepirrende at opleve, hvem der ville dukke op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: